Komende activiteiten

Raadsvergadering 11 mei 2017 LOS TV

raadsvergadering

Meiboom staat weer op zondag 28 mei

Op zondag 28 mei is het weer zover, dan wordt omstreeks 14.30 uur bij de Dikke Stein de jaarlijkse Meiboom geplaatst. De stoet vertrekt om 13.30 uur bij de kapel in Catsop.

De organisatie heeft zich de kritiek aangetrokken op de, volgens sommigen, te kleine meiboom afgelopen jaar. Dit jaar is er een boom van ca 24 meter aangeschaft. Aangezien de lengte van de Meiboom is verdubbeld, zal er ook een speciale vierwielige wagen ingezet worden. Wellicht dat daarom de route gewijzigd dient te worden.

Meiboom Elsloo

Omdat heel wat mankracht nodig is om dit gevaarte omhoog te krijgen, wordt Scouting Elsloo hierin ondersteund door een nieuw opgerichte groep van een 15 tal jonge mannen uit Elsloo, die zich presenteren onder naam Jonkheid Dikke Stein. Hun doel is een wezenlijke bijdrage te leveren aan het instand houden en uitbouwen van de Limburgse tradities in Elsloo. De Stichting Aelserlei is verheugd met dit nieuwe elan en werkt graag met deze groep samen.

Aelserlei verwacht dat weer veel mensen het spektakel willen bijwonen, zeker omdat de festiviteiten rond het plaatsen uitgebreid zullen worden met o.a. kinderattracties, zoals een luchtkussen. Het streven is om een Elsloos familiefestijn te realiseren, mede om het verlies van de voorjaarskermis te compenseren.

CV de Sajelaire zullen tijdens het festijn afscheid nemen van Zomerkoningin Dahnee Gunther en tevens een nieuwe instaleren.

De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de Sajelkapel en orkest SUNSHINE.
De stoet wordt gevromd door Startlight, Regiment d' Arberg, Scouting Elsloo, de Sajelaire met zomerkoningin, de Jonkheid Dikke Stein, John Pluis met paarden en de gebroeders Hornesch uit Spaubeek. 

Verberg reactieformulier

750 Resterende tekens