Inleiding Historie

Enkele jaren geleden heb ik in het Elslose huis-aan-huis blad “de Wegwijzer” een serie gepubliceerd die ik “Over velden en wegen” noemde. In deze serie trachtte ik niet alleen toponiemen (lokale benamingen) te verklaren, maar ook de ontwikkeling tot heden met betrekking tot de wegen en velden rond Elsloo.

Deze serie is blijkbaar veel mensen in het geheugen gebleven, ook bij de redactie van elsloo.info. Zij vroegen mij of ik de serie niet opnieuw wilde publiceren op hun website. Hierin heb ik toe gestemd, alleen is de opzet iets anders.

Ik wil in de nieuwe rubriek niet alleen velden en wegen behandelen maar ook andere onderwerpen zoals de achtergronden van families, huizen, verenigingen enz. maar zeker ook vragen van lezers over wat wij “Aelserlogie” (alles aangaande Elsloo) noemen.

Het doel van deze rubriek is om de huidige generatie door meer te informeren over het verleden het besef bij te brengen dat het heden in de toekomst ook ooit als verleden de basis van het heden zal zijn. Wij dragen aldus een grote verantwoording voor het heden van de volgende generaties.
Deze gedachten vormen de basis voor de in dit kader geplaatste rubrieken op elsloo.info. Met andere woorden: hoe is het zo gekomen en hoe zal het verder gaan?


Guus Peters
Streekhistoricus, Publicist en Gids

Wouters Limonade

Onze trouwe lezer modeontwerper Theo Wouters uit Montreal-Canada is op zoek naar een (leeg) 0,2 liter flesje van het merk Wouters Limonadegazeuze te Beek.

De grootvader van de heer Wouters had vroeger een limonadefabriekje in Beek en verkocht de gazeuze vooral aan café's in de verre omgeving. Kenmerkend was de hevige prik die je tot in de neus voelde! Wie kan Theo Wouters aan een flesje helpen en meer vertellen over de limonadefabriek en het product?!

 

 

Jo  
Wouters limonade flesjes Hallo,

Email adres van Theo Roger werkt helaas niet. Ik heb nog twee flesjes staan, waaronder één zelfs met de limonade er nog in :)

Ik wil ze verkopen, maar stuitte eerst tegen deze website aan. Ikzelf woon in Sittard, dicht bij Beek.

Voor een redelijk bod, zijn ze van u.

Groetjes,

Jo
 
{report}
 
redactie  
Wouters Limonade @ Jo:
Het email adres was inderdaad niet meer actueel. Wij hebben uw bericht naar Theo Wouters doorgestuurd.
 
{report}
 
Verberg reactieformulier

1500 Resterende tekens


Weerhistorie

Zoek hier wat voor 'n weer het was bijv. op uw geboortedatum.
Kies station, jaar, maand, dag en druk vervolgens op de knop "toon"